Artesania de la Terra – 622.13.33.52 – info@socartesana.cat
Artesania de la Terra – 622.13.33.52 – info@socartesana.cat

Consells per rentar les compreses de roba

Consells pel rentat:

Després de cada ús es recomana esbandir-les a mà amb aigua freda fins que surti l’aigua neta i després fregar-les amb sabó neutre fins que quedin netes. Un cop netes és important estendre-les, si pot ser a l’aire lliure i al sol, ja que aquest té efectes blanquejants.
Si en aquell moment no teniu temps les podeu posar en una palangana amb aigua freda i rentar-les més tard. Hi pots afegir un raig d’aigua oxigenada, que ajuda a blanquejar, i unes gotes d’oli essencial d’arbre de te, que és fungicida. També es poden posar a la rentadora a màxim 30/40 graus.
És molt important rentar-les el més aviat possible i estendre-les quan estiguin mullades ja que si no poden agafar fongs i això no és gens sa per la salut íntima.
Si ets fora de casa i no les pots rentar o les pots rentar però no estendre, és millor plegar-les brutes i esperar a arribar a casa que no pas plegar-les mullades, ja que poden agafar fongs.
És normal que al llarg del temps acabi quedant la taca. No pateixis, no estan brutes, només que han quedat tenyides de sang. Només les has de veure tu, així que no et preocupis si no queden blanques, la menstruació és una cosa natural i d’allò més sana.

Després d’anys de fer servir compreses de roba, el mètode que millor em va és:
– Esbandir fins que no surti vermell.
– Fregar-les a mà amb sabó neutre i esbandir el sabó.
– Estendre-les al sol.
– Si me’n falten, les torno a utilitzar.
– Un cop seques i acabada la regla, les poso totes a la rentadora a 30 graus.
– Les endreço fins la propera menstruació.

IMPORTANT:
No utilitzar lleixiu ni suavitzant, ja que es poden fer malbé, danyar el teixit i deixar restes de productes químics tòxics a la roba que poden irritar la zona íntima, que és molt delicada. Tampoc es poden posar a l’assecadora ja que es faria malbé el teixit impermeable.
El remull és efectiu perquè el fluxe no quedi atrapat als teixits i es desprengui més fàcilment. Com menys estona passi un cop canviada la compresa més fàcil és evitar les taques permanents, així que es recomana canviar-se diversos cops al dia.